ΑΘΛΟΦΟΡΕ ΑΓΙΕ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΕ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝ, ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΤΩ ΕΛΕΗΜΟΝΙ ΘΕΩ, ΙΝΑ ΠΤΑΙΣΜΑΤΩΝ ΑΦΕΣΙΝ, ΠΑΡΑΣΧΗ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο τύπου Ι. Πανηγύρεως Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης 1 - 2 Οκτωβρίου 2016



Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε το Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στον Ι. Ναό μας, παρουσία πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έγινε η πάνδημος Υποδοχή και Ενθρόνισις της Ι. Εικόνος Παναγίας  Σουμελά στον Ι. Ναό μας. Στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό που ακολούθησε, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Μ. Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης όπου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ι. Εικόνος της Παναγίας  Σουμελά, της Ι. Εικόνος των Αγίων μαζί με τα χαριτόβρυτα Ι. Λείψανα Αυτών. Στο τέλος της περιφοράς έγινε η αρτοκλασία μπροστά από το Ι. Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυπριανού & Ιουστίνης και ακολούθησε ποντιακό γλέντι.

Την Κυριακή το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή το απόγευμα εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και η Παράκληση στους Αγίους κυπριανό & Ιουστίνης.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και δημοτικών αρχών. Τιμές απέδωσαν οι φιλαρμονικές του Δήμου Πειραιώς και της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ τα τιμητικά Αγήματα του Λ.Σ και πολλών Ποντιακών σωματείων, πλαισίωσαν την Ι. Εικόνα καθ'όλη τη διάρκεια της Λιτανείας και των Λατρευτικών ακολουθιών . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου